Rekrytointi ja työnhaku muuttuu

Ei voi olla huomaamatta miten paljon nyt tapahtuu rekrytointi- ja työnhakumarkkinoilla. Uusia sovelluksia tulee kaiken aikaa ja henkilöstöalalle syntyy uusia yrityksiä lisää kuin sieniä sateella. – Mistä tämä kertoo?

Hakijat ovat kyllästyneet täyttämään nettilomakkeita töitä hakeakseen

Hakemuslomakkeet ovat pitkiä ja aina pitäisi pystyä kuvailemaan itsensä niin, että pääsee ”kyllä” -pinoon ja mielellään päällimmäiseksi. Olisi helpompaa, jos kerran täyttäisi tietonsa johonkin ja sitten napin painalluksella olisi hakenut ainakin viiteen tehtävään. Helppoa – vaan ei palvele rekrytoijaa.

Jos hakijat ovat tuskastuneet hakemaan töitä nykyisellä tavalla, niin yhtälailla ovat rekrytoijat kyllästyneet vastaanottamaan hakemuksia, jotka eivät ole loppuun mietittyjä ja helpottaisivat osaamisen tunnistamista. Muutos on kuitenkin käynnissä ja hyvä niin.

Ongelma on kiteytetysti molemminpuolinen. Hakija ei osaa kuvailla osaamistaan tai rekrytoija ei osaa kuvailla osaamistarpeitaan.

Rakentamamme palveluajatus lähtee siitä, että osapuolet keskustelevat asioista samoilla nimillä. Kysytään osaamisesta eikä pyydetä avoimesti kuvailemaan itseään osaajana.

Pyydetään vastaus siihen mikä on olennaista ja vastataan siihen mistä keskustellaan. Oman osaamisen arviointi on tätä päivää vähän joka ammatissa, miksei myös työnhaussa.

Perinteinen rekrytointimalli, jossa konsultti ”speksaa” työpaikan yhdessä yrityksen kanssa ja vastaanottaa hakemukset, käy ne läpi ja haastattelee viisi parasta, on hidas ja kallis. Jos tarve on löytää henkilö tehokkaasti ja tämän päivän tekniikoita hyödyntäen, pitää löytää toisenlainen edullisempi ja tehokkaampi tapa toimia.

Palvelu, joka tuottaa kaiken aikaa hyvä ehdokkaita – osaamiseen perustuen ja tarjoaa heistä myös lisää tietoa keräämällä sitä eri kanavista ja videon välityksellä – on sellainen. Palvelu, joka auttaa arvioimaan osaamista ja kertomaan itsestään oikeita asioita ja antaa palautettakin vielä – on sellainen.

Tätä me rakennamme – yhdessä tämän myllerryksen tai vallankumouksen tekijöiden kanssa.