Palvelujamme ovat:

– Rekrytointi

Rekrytointipalvelumme tekee puolestasi koko prosessin työpaikan määrittelystä aina perehdyttämissuunnitelmaan asti. Voimme olla apunasi vain tietyssä vaiheessa tai voimme hoitaa koko prosessin puolestasi.

Esimerkiksi työpaikkailmoituksen laatiminen tai vain hakemusten lajitteleminen kyllä, ehkä ja ei pinoihin.
– tuntiveloituksella tai projektihinnalla

Haastattelut, arvioinnit ja päätöksenteon tuki
– tuntiveloituksella tai projektihinnalla

Mikä tekisi sinun työstäsi helpompaa?

– Henkilöarviointi

Olemme SHL / CEB / Gartner sertifioituja asiantuntijoita, joten henkilöarviointi onnistuu.
Arviointi voi olla hyödyksi, kun mietit kuka sopisi mihinkin tehtävään. Arvioinnilla voit selvittää myös tuotannollisten työntekijöiden työskentelytyyliä tarkemmin. – Kenestä tehdään kymppi?

Arviointi antaa myös tukea esimiestyöhön – se on loistava työkalu osaamisen kehittämiseen ja ihmisen sitouttamiseen.
Tutkinnan kohteena voivat olla myös motivaatiotekijät: miten palkita loistavat tyypit, jotka tuovat jatkuvasti lisäarvoa yritykseesi?

– Valmennus/koulutus YT-tilanteessa

On niitäkin hetkiä, kun työntekijästä pitää luopua.  Jos tilanne vaatii yhteistoimintaneuvotteluja ja päädytään irtisanomisiin, voimme olla kanssasi tukemassa työntekijän uudelleen työllistymistä.  Koulutusvelvoite on muuttunut vuoden 2017 alussa ja koulutuspaketti sisältää laajimmillaan mm. työnhakutaitojen päivittämisen, oikeat tekstit ansioluetteloon ja hakemukseen, somen käyttö työnhaussa, haastattelutilanteet, puhelintyöskentelyn perusniksit ja kokonaisvaltaisen suunnnitelman työnhaun edistämiseksi.

Meidät kannattaa kutsua käymään jo ennen kuin YT-neuvottelut alkavat. On helpompi luvata, kun tietää mitä lupaus tarkoittaa.

– Esimiesten valmennus

Hyvä esimies ja hyvä johtamiskulttuuri näkyvät myös ”viivan alla”.  Sparraus ja haastaminen saa ajattelemaan ja kehittää.  Hyvä esimies voi saada aikaiseksi onnellisen työntekemisen kulttuurin, joka on mahdollisimman tuottava. On hyvä katsastaa tilanne silloin tällöin.

– Konsultointipalvelut

Konsultista on apua erilaisissa tilanteissa; rekrytointi, osaamisen kartoittaminen tai esimerkiksi koulutussuunnitelman laatiminen/päivittäminen. Kiireisen työn lomassa voi olla haastavaa keskittyä esimerkiksi rekrytointiprosessiin ja tässä kohtaa onkin oiva paikka ottaa konsultti avuksi.

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelman päivittäminen vie myös aikaa, joten ulkopuolisesta henkilöstä on apua, kun olemassa oleva materiaali pitää käydä läpi ja päivittää sen ja Työsopimuslain pohjalta lainmukainen suunnitelma. Lue case-esimerkki henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimisesta täältä.