Palvelujamme ovat:

– Rekrytointi

Rekrytointipalvelumme tekee puolestasi koko prosessin työpaikan määrittelystä aina perehdyttämissuunnitelmaan asti. Voimme olla apunasi vain tietyssä vaiheessa tai voimme hoitaa koko prosessin puolestasi.

Esimerkiksi työpaikkailmoituksen laatiminen tai vain hakemusten lajitteleminen kyllä, ehkä ja ei pinoihin.
– tuntiveloituksella tai projektihinnalla

Haastattelut, arvioinnit ja päätöksenteon tuki
– tuntiveloituksella tai projektihinnalla

Mikä tekisi sinun työstäsi helpompaa?

– Valmennus/koulutus YT-tilanteessa

On niitäkin hetkiä, kun työntekijästä pitää luopua.  Jos tilanne vaatii yhteistoimintaneuvotteluja ja päädytään irtisanomisiin, voimme olla kanssasi tukemassa työntekijän uudelleen työllistymistä.  Koulutusvelvoite on muuttunut vuoden 2017 alussa ja koulutuspaketti sisältää laajimmillaan mm. työnhakutaitojen päivittämisen, oikeat tekstit ansioluetteloon ja hakemukseen, somen käyttö työnhaussa, haastattelutilanteet, puhelintyöskentelyn perusniksit ja kokonaisvaltaisen suunnnitelman työnhaun edistämiseksi.

Meidät kannattaa kutsua käymään jo ennen kuin YT-neuvottelut alkavat. On helpompi luvata, kun tietää mitä lupaus tarkoittaa.

– Esimiesten valmennus

Hyvä esimies ja hyvä johtamiskulttuuri näkyvät myös ”viivan alla”.  Sparraus ja haastaminen saa ajattelemaan ja kehittää.  Hyvä esimies voi saada aikaiseksi onnellisen työntekemisen kulttuurin, joka on mahdollisimman tuottava. On hyvä katsastaa tilanne silloin tällöin.

– Konsultointipalvelut

Pienyrityksessä uuden työntekijän palkkaus on suuri asia, jolla voi olla kauaskantoiset hyvät tai huonot seuraukset. Siksi ulkopuolisen kokeneen konsultin apu ja suositus on yrittäjälle kallisarvoinen tuki päätöstä tehdessä. Konsultointi maksaa vain 150 €/h (alv. 0%), mutta uuden työntekijän palkka on heti ainakin kymmenkertainen siihen verrattuna.

Konsultista on apua erilaisissa tilanteissa; rekrytointi, osaamisen kartoittaminen tai esimerkiksi koulutussuunnitelman laatiminen/päivittäminen. Kiireisen työn lomassa voi olla haastavaa keskittyä esimerkiksi rekrytointiprosessiin ja tässä kohtaa onkin oiva paikka ottaa konsultti avuksi.

Henkilöstö- ja koulutussuunnitelman päivittäminen vie myös aikaa, joten ulkopuolisesta henkilöstä on apua, kun olemassa oleva materiaali pitää käydä läpi ja päivittää sen ja Työsopimuslain pohjalta lainmukainen suunnitelma. Lue case-esimerkki henkilöstö- ja koulutussuunnitelman laatimisesta täältä.